Lion Heart Foundation
  

Markus-Jan Werz aan de slag als Medical Superintendent

Sinds oktober 2017 staat dokter Markus-Jan Werz als medical superintendent aan het hoofd van het Lion Heart Medical Centre in Yele, Sierra Leone. Samen met Anton Bussink, de hospital administrator, is het zijn taak om de duurzaamheid van het ziekenhuis te bevorderen en om op termijn de leiding over te dragen aan de lokale bevolking.


Markus is een ervaren tropenarts (Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde) en opgeleid in chirurgie en verloskunde. Hij werkte, voordat hij medical superintendent werd, al een jaar voor het Lion Heart en heeft toen een goede band opgebouwd met de lokale gemeenschap. Markus’ drijfveer is om het ziekenhuis te leiden als een team, gezamenlijk met de medewerkers.


Het doel voor de toekomst is om de overheidssteun vanuit Sierra Leone te verbeteren, de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en om de lokale werknemers te versterken dmv scholing en het behalen van diploma’s. In de toekomst zullen de lokale werknemers in staat zijn om het ziekenhuis zelfstandig te leiden.

terug

BLOG
De belevenissen van de familie Bussink in Yele.
lees meer >
WILDE GANZEN
Steunt zowel de bouw van de isolatieafdeling, als het bouwen van een solarpark bij het Lion Heart Medical Centre!
lees meer >