Lion Heart Foundation
  

Nieuwe tropenarts en hospital administrator

Anton Bussink werkt sinds begin 2018 in het Lion Heart Medical Centre als hospital administrator. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle niet-medische zaken van het ziekenhuis zoals de financiën, personeelszaken, inkoop, opslag en onderhoud van de gebouwen, auto’s en apparaten. 


Hij stuurt hierbij een divers team aan dat onder andere bestaat uit een accountant, facility manager, storekeeper en schoonmakers.

Samen met medical superintendent Markus staat hij aan het hoofd van het ziekenhuis en zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Anton bekleedt als eerste deze functie binnen het LHMC.
 
Oorspronkelijk is Anton opgeleid als biochemicus en heeft na zijn promotie in medische biochemie een aanvullende masteropleiding Internationale Gezondheidszorg gevolgd. Daarnaast heeft hij veel tropenervaring op zak doordat hij jarenlang voor diverse werkgevers in Afrika en Azië heeft gewerkt. Hierdoor weet hij als geen ander hoe een gezondheidssysteem in elkaar steekt en wat het behelst om een grote organisatie in een omgeving met beperkte middelen draaiende te houden.
 
Naast Anton werkt ook zijn vrouw Daphne in het ziekenhuis. Daphne is Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (tropenarts) en heeft hiervoor in Thailand en Zambia gewerkt. Ze is allround tropenarts en heeft met name ervaring binnen de verloskunde. Aangezien Sierra Leone een van de hoogste moeder en kind sterfte kent, komt dit goed van pas.
 
Anton en Daphne wonen samen met hun dochter Hella (2 jaar oud) en zoontje Boris (6 maanden oud) in Yele. Tussen alle druktes door proberen ze hun blog bij te houden over het leven met een jong gezin in de tropen op www.tropenkolder.nl

terug

BLOG
Tropenarts Anne doet verslag van haar werkzaamheden in het LHMC.
lees meer >
WILDE GANZEN
Steunt zowel de bouw van de isolatieafdeling, als het bouwen van een solarpark bij het Lion Heart Medical Centre!
lees meer >