Lion Heart Foundation
  

EDUCATIE
Lion Heart is van mening dat het geven van geld alleen de afhankelijkheid van de bevolking vergroot. Wij geloven dat de gemeenschap ondersteuning verdient, om vervolgens zelf hun verantwoordelijkheid te kunnen pakken. Daarom investeren wij in scholing en educatie van de lokale bevolking. Educatie draagt bij aan zelfredzaamheid en is een duurzame vorm van armoedebestrijding. De Lion Heart Foundation steunt de volgende projecten op het gebied van educatie:


 

STUDIEFONDS
In het Lion Heart Medical Centre werken veel lokale, jonge en getalenteerde verpleegkundigen, die zich graag verder willen ontwikkelen. Helaas is dat door een gebrek aan financiën niet altijd haalbaar. Met het “LHMC Studiefonds” wil de Lion Heart Foundation haar lokale medewerkers uitzicht geven op een betere toekomst.

Een aantal medewerkers uit het ziekenhuis heeft bewezen zeer gemotiveerd en leergierig te zijn. Zij hebben de potentie om te groeien en kunnen worden klaargestoomd om leidende rollen te gaan spelen in het LHMC. Dat komt uiteindelijk ook ten goede aan de zelfstandigheid van het Lion Heart Medical Centre.

Potentiële kandidaten: 
---worden binnenkort aan u voorgesteld---

 

OVERIG ONDERWIJS

Scholen in Yele 
Lion Heart draagt bij aan het verbeteren van de onderwijssituatie in Yele. De middelbare school, inclusief een boarding house waar leerlingen kunnen worden ondergebracht als zij te ver weg wonen van de school is gerenoveerd. Verder ondersteunt Lion Heart de Junior Secondary School (onderbouw) in Yele met een schoolfonds. Leerlingen komen daarvoor in aanmerking als hun schoolgeld niet opgebracht kan worden door ouders en/of familie. Inmiddels hebben 115 leerlingen gebruik gemaakt van dit fonds.

Opleidingen in het Lion Heart Medical Centre zelf 
In het LHMC zijn lokale studenten opgeleid tot ziekenverzorgende. Zij worden opgeleid om extra handen aan het bed in het ziekenhuis in te kunnen zetten. Tijdens de cursus wordt aan verschillende aspecten aandacht besteed: kwalitatief goede patiëntenzorg staat daarbij voorop. Ook op ander medisch gebied is er aandacht voor het opleiden van medewerkers. Zo worden de laboranten en anesthesie assistenten regelmatig onderwezen door expats die tijdelijk in Yele zijn en is er een studenten uitwisselingsprogramma met overheidsziekenhuizen in Sierra Leone. 

Ondersteuning boeren
De boeren in de regio worden getraind in het onderhouden en verbeteren van hun plantage. In samenwerking met een aantal oliepalmspecialisten werd een cursusboek ontwikkeld dat centraal staat in de training van de boeren. Met behulp van de illustraties kan ook de analfabete boeren uitgelegd worden hoe zij de bewerking en het onderhoud van hun plantages kunnen verbeteren.

BLOG
Tropenarts Anne doet verslag van haar werkzaamheden in het LHMC.
lees meer >
WILDE GANZEN
Steunt zowel de bouw van de isolatieafdeling, als het bouwen van een solarpark bij het Lion Heart Medical Centre!
lees meer >